Адвокати & Сие Телефон:
0877 19 79 58

Счупена ръка по време на работа

Счупена ръка по време на работа

Няма безопасна работа, която може да работите, защото всяка една професия крие своите рискове за вашето здраве. Силовата и физическа работа може да увреди вашите ръце, крака, кръст, мускули и т.н. Работата в офис може да увреди вашият гръбначен стълб, а работата с компютри може сериозно да се отрази на вашите очи.

В тази статия ще стане на въпрос за трудовите злополуки, които могат да доведат до счупване на ръка и за обезщетението което може да получите. Ясно е, че ако работите някаква работа, която не застрашава вашите ръце до такава степен, то вие няма да сте заинтересовани, но за тези от вас, които работят физически тежка работа и има опасност от счупване на крайник могат да останат докрай.

Кой има право на обезщетение за счупена ръка при трудова злополука?

Всеки един служител, който е счупил своята ръка по време на работа, във връзка с своите задължения или пък при възложена му задача от неговият шеф има право на обезщетение. Или по-просто казано- не може да получите обезщетение за счупена ръка само когато не сте извършвали работа в полза на компанията, в която работите.

кой има право на обезщетение при счупена ръка по време на работа?

Също така за трудова злополука се считат и случаите, в които вие отивате или се връщате от работното място до вашият дом, до местата за получаване на заплати и бонуси или пък до местата за хранене на компанията. Ако при тези обстоятелства вие счупите своята ръка, то може без никакви проблеми да подадете иск за получаване на обезщетение.

На каква база се формира обезщетението за счупена ръка по време на работа?

В честите случаи от практиката на адвокати става ясно, че обезщетенията при трудова злополука включват претърпените от работника имуществени и неимуществени вреди, като сега ще разберете малко повече за тях.

Имуществените вреди са финансовите загуби от страна на пострадалия. Към тях може да спадат похарчените средства за лечение, лекарства, рехабилитации, контролни прегледи, както и възможните загубени възнаграждения докато се възстановявал служителя. За да може да получите максимално изплащане на всички разходи е добре да си пазите касовите бележки и фактурите, които са ви издавани от различните места, където сте ходили.

Неимуществените вреди са свързани с вашето психологическо здраве след всичко претърпяно. Има травми, които са много по-тежки от счупена ръка и затова обезщетението за тези вреди при такава злополука ще е по-ниско. Всичко около вашето състояние след трудовата злополука се определя от психолог, който анализира чрез разговори и различни способи до каква степен сте увредени психически.

Към кого да се обърнем за помощ и с какво да внимаваме?

Винаги трябва помощ в каквото и да било начинание. Така и с получаването на обезщетение е нужна известна помощ към пострадалия или пък към лицето, което му помага. Ние ви съветваме да се обърнете за помощ към добър адвокат, който има опит с трудовите злополуки и завеждането на искове за получаване на обезщетение.

рябва да бъдете внимателни с всичко случващо се около обезщетението ви, ако сте решили сами да задвижвате нещата. На много места може да се опитат да ви „метнат“ с нещо, но и ние не можем да кажем с каква цел. Ако обезщетението ви се стори твърде ниско или пък бъде отказано такова, то вие сте задължени да се поинтересувате защо и да се поправите, ако проблема е във вас.

Ако имате професионална адвокатска помощ зад себе си едва ли ще имате някакви кой знае какви проблеми около получаването на обезщетението, тъй като повечето държавни институции нямат смелост да минават с техните номера, когато им кажете, че имате такава помощ.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *