Адвокати & Сие Телефон:
0877 19 79 58

Обезщетение и кръвнина при катастрофа

Обезщетение и кръвнина при катастрофа

Голям процент от хората у нас и като цяло в света не знаят правата си, когато се случи някаква злополука, а това не е добре. Хубаво е да си знаем правата, когато става на въпрос за нашето здраве. В тази статия ще научите основните неща, които може да направите, за да получите обезщетение и кръвнина при починал роднина в катастрофа.

Какво трябва да знаем?

Както при всяко едно друго действие, вие трябва да бъдете правилно насочени, трябва да ви бъде обяснено какви са вашите права в хода на заведеното дело от вас и какви претенции може да имате. Също така е добре да бъдете запознати с документите, които ще попълвате и набавяте за самото завеждане на иск както към съда, така и към застрахователя на виновния шофьор.

документи след птп

За всичко това ще ви трябва добър адвокат при птп, който усилено да ви съдейства с всичко изброено досега. Подберете правилно адвоката си, за да нямате нежелани проблеми по време на делото, което сте завели.

Кой има право на обезщетение при ПТП?

По закон, право на обезщетение имат всички пострадали лица, участвали в пътно транспортното произшествие. Ако обаче се виновен за случилото се, то тогава вие нямате право на обезщетение. Обезщетение се получава при наличие на лека, средна или тежка телесна повреда. В тези случаи вие ще може да получите обезщетение в съда или от застрахователна компания.

право на обезщетение при птп

Ами при смъртен случай…?

Понякога се случва и най-лошота на пътя, а именно смъртен случай при ПТП. В тези случаи няма кой да изплати мъката ви! Може да получите обезщетение за смърт при ПТП (кръвнина), която може да потърсите директно в съда или пък при застраховател на причинилия смърт шофьор. Размера на кръвнината е повлияна от много фактори, но основен са отношенията между загиналият и този, който е предявил иска за кръвнина. Право на обезщетение в такива случаи имат съпрузите, съпругите, децата и родителите на загиналия, както и лица, съжителствали със загиналия. При определяне на обезщетение се взимат под внимание и нанесените вреди в психологически, социален, професионален и здравословен план.

Към кого да отправя иск за получаване на обезщетение- към съда или към застрахователя?

На първо място е добре да се знае, че първоначално иск се подава към застрахователя. Ако от него не бъде получено обезщетение в желания размер или пък никакво обезщетение, то пострадалия трябва да се обърне към съда с помощта на добър адвокат, който разбира от случаи при ПТП.

За какво трябва да внимаваме?

Има и моменти, в които трябва да сме доста внимателни, защото застрахователните компании са хитри и разбира се ще опитат да ви предложат минималното обезщетение. Не можем да ви обясним защо е такава политиката им, но можем да ви дадем съвет- попитайте защо обезщетението ви е в такъв размер и на базата на какво е такава крайната сума. Ако сте наели адвокат, който да идва с вас на срещите със застрахователната компания, то тогава компанията няма да посмее да прави своите схеми. Това е така, защото адвокатите знаят всичко и не могат да бъда излъгани.

важните неща при птп

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *